Farsang – 2023. február

A 2022-es Karácsonyi ajándékunk keretein belül szerveztük meg a Farsangi ünnepségünket a gyermekotthonok részére. A mintegy 700 fős eseményre már a kihirdetésétől kezdve nagy volt az érdeklődés, ezért a tervezett 300 fős létszámot, jelentősen kibővítettük, annak érdekében, hogy minél több lelkes gyermek részt vehessen rajta. A február 4-én megvalósult örömünnepen úgy tűnt, hogy valóban indokolt és jó döntés volt a keretbővítés.

Az ország szinte összes gyermekvédelmi- és gyermekotthoni központjából érkeztek csoportok a budapesti Elevenpark Játszóházba, amely ez alkalommal csak az övék volt. Az izgatott gyerekeket a rengeteg játéklehetőség mellett, arcfestők, kézművesek és egy Teqball asztal is várta. A gyermekek és nevelőik az érkezés után gyorsan birtokba is vették a területet és percek alatt élénk gyerekzsivaj töltötte be a teret.

A nap egyik legjobban várt pillanata a jelmezverseny volt, amelyet nagy örömünkre, sokan komolyan vettek, így nehéz dolgunk volt az eredményhirdetésnél. A 10 nyertes mellett, külön díjaztuk azokat a kreatív csoportokat, akik összeöltöztek, illetve ahol a felnőttek is jelmezt öltöttek a gyerekekkel együtt.

Természetesen nincs Farsang fánk nélkül, ezért a hangulat fokozását a különböző ízű finomságokkal folytattuk. A gyerekek lelkesedése ellenére, szerencsére mindenki komolyabb sérülés nélkül hozzájutott a saját adagjához. A hazaút előtt pedig mindenki egy kis édességcsomagot is összekészíthetett magának, hogy mindenképpen édes élményekkel telve távozzon.

Bízunk benne, hogy a gyerekek egy valóban nem mindennapi élménnyel lettek gazdagabbak, amelynek az öröme még sokáig elkíséri őket!

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK