European Teqball Tour with Ronaldinho – versenylátogatás a gyermekotthonokból – Budapest – 2022. október

A profi európai Teqball sorozat egyik állomásaként, október elején Budapesten is megrendezésre került a négynapos verseny. A magyarországi Teqball versenyek között ez volt a legrangosabb viadal, amelyre nemzetközi szinten is nagy volt az érdeklődés. Vasárnap került sor a különböző versenyszámok döntőire, amelyre különösen sok szurkoló volt kíváncsi. A kiemelt figyelmet az is fokozta, hogy a verseny utolsó napján az esemény sztárvendége, a brazil Ronaldinho is tiszteletét tette.

Alapítványunk mintegy 250 gyermekotthonban nevelkedő gyermeknek biztosította a lehetőséget, hogy részt vegyenek ezen az eseményen. Az ország különböző pontjairól érkeztek a csoportok a versenynek helyet adó Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontba. Az izgatott gyerekeket a regisztrációnál az alapítvány logójával ellátott baseball sapkával és uzsonnacsomaggal köszöntöttük. Ezután elfoglalhatták helyeiket, ahol a Magyar Teqball Szövetség meglepetései is várták őket.

A döntőket teltházas nézőtér előtt bonyolították le, így a hangulatra senkinek nem lehetett panasza. Az abszolút profi körülmények a szurkoló gyerekeknek is nagy élményt jelentettek. A nap egyik legjobban várt eseménye kétségkívül a brazil futballsztár gálameccse volt, amely a gyerekeket is lázban tartotta. Emellett Ronaldinho adta át a versenyszámok nyerteseinek a kupákat is, így többször is közelről láthatták őt a nézők.

A visszajelzések alapján a gyerekek egy különleges élménnyel gazdagodva tértek haza. Bízunk benne, hogy minden résztvevőnek szép napja volt és akár inspirációként is szolgálhatnak a látottak a rendszeres Teqball gyakorláshoz.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK