Élménypályázat 2024.

A tavalyi évben az egyik legsikeresebb kezdeményezésünk az Élménypályázat volt, amelynek köszönhetően az állami gondozott gyermekek is olyan minőségi nyaralásban részesülhettek, mint a szerencsésebb helyzetben lévő kortársaik. Az intézmények már az év elejétől érdeklődtek, hogy idén is lesz-e lehetőségük pályázni, ezért nagy örömmel vették a felhívást májusban. Ezúttal is igen változatos és tartalmas programok érkeztek, ismét nehéz volt közülük választani. Az idei évben összesen 6 intézményt segítünk a szünidei terveik megvalósításában, fejenként bruttó 2 000 000 Forintos támogatással.

A kiválasztott 5 vidéki és egy pesti gyermekvédelmi központ tervei között szerepel hazai vidékek felfedezése mellett, tengerparti nyaralás és erdélyi utazás is. Bízunk benne, hogy ismét sok állami gondozott gyermek maradandó élményeihez sikerül hozzájárulnunk a nyaralásokon keresztül. Számunkra is nagy öröm ezt látni, ezért az itthon megrendezésre kerülő táborokat idén is tervezzük személyesen meglátogatni.

Részletes pályázati kiírás

Nyertes pályázatok

1.Gyermekvédelmi Központ Bács-Kiskun Vármegye – „Hegyre fel- völgybe le!” pályázat

2.Gyermekvédelmi Központ Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye – „Tisza tavi élmények” pályázat

3.Gyermekotthoni Központ Hajdú-Bihar Vármegye – „Nyár, kaland, ilyesmi…” pályázat

4.Gyermekvédelmi Központ Somogy Vármegye – „Az Óperenciás tengeren is túl” pályázat

5.Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest – „Erdélyi álom” pályázat

6.Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Vas Vármegye – „Egy lépéssel a Világ felé” pályázat

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK