Élménypályázat 2023. – Táborlátogatás

Élménypályázatunk keretein belül megvalósuló táborok már a szünidő kezdete óta zajlanak. A hazai helyszínekre igyekszünk személyesen ellátogatni, hogy találkozhassunk a gyerekekkel és meghallgathassuk az élménybeszámolójukat.

Július végén a Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ táborába tekinthettünk be. Helyszínnek Orfűt választották, ahol összesen 37 gyerek és 7 felnőtt kísérőjük töltött el egy igencsak eseménydús nyaralást. A gyermekotthon munkatársai egy különleges programot állítottak össze: a Spiritusz Színházművészeti Élménytábort. A tábor kiemelt célja volt, hogy olyan minőségi élményt adjon a fiataloknak, amelyben egyszerre értékadó és befogadó szerepkörben is kipróbálhatják magukat. A közel egy hét végére tematikus drámapedagógiai foglalkozások, csapatépítő programok mentén egy közös színpadi produkciót állítottak színpadra. A munkájuk gyümölcsére természetesen Alapítványunk csapata is nagyon kíváncsi volt, ezért látogatásunkat az előadás időpontjához igazítottuk.
A közel egyórás darabban minden gyermek részt vett és láthatóan élvezték a szereplést. Megható volt látni, hogy a felnőttek és gyerekek között igazi összhang és együttműködés volt. Két külön művet is színpadra állítottak: először a kisebbek szórakoztatóbb, utána pedig az idősebb korosztály komolyabb témát körbejáró előadását. Mindkettőben közös volt azonban a kreativitás, a zene és a szeretet erős jelenléte, amelyeknek köszönhetően valóban öröm volt nézni a műsorukat.

Ezúton is gratulálunk a gyerekek és a felnőttek lelkiismeretes munkájához, és bízunk benne, hogy a táborban szerzett élmények még sokáig elkísérik őket.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK