Együttműködés – Minden Gyermek Egyenlő Alapítvány – 2022. június

Magyarországon ma minden 10. újszülött gyermek megy úgy haza a kórházból,
hogy születése után otthon nem várja apuka! Ez évente 10.000 újszülött gyermeket
érint hazánkban.

Alapítványunk ezúttal a várandósan, vagy szülés után magára hagyott Édesanyákat és újszülött gyermekeiket támogatja az életkezdéshez nélkülözhetetlen
kelengye csomagokkal. Adományainkat a MINDEN GYERMEK EGYENLŐ ALAPÍTVÁNYON keresztül juttattuk el a rászorulóknak. Szervezetük az ország egyik legnagyobb online családi közösségeként, a több mint 15 éve működő és 300.000 tagot számláló babamamatudakozo.hu közösségeként, 2019 óta segíti a várandósan magára hagyott Édesanyákat Magyarországon. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott most a Gattyán Alapítvány és többek közt pelenkát, popsitörlőt, bébiételeket és rengeteg babaruhát szállítottunk el az Alapítvány esztergomi raktárába, hogy onnan eljuttassák a várandósan magára hagyott Édesanyák megsegítésére.

A biztonságos életkezdés minden gyermek alapszükséglete, ezért nagy örömmel járultunk hozzá a magyar magára hagyott Édesanyák mellett az Ukrajnából menekülni kényszerült anyák megsegítéséhez is, hogy együtt támogassuk a Minden Gyermek Egyenlő Alapítvány küldetését.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK