Egész napos kirándulás az Aquaworld Élményfürdőben – 2022. szeptember

Alapítványunk folyamatosan igyekszik olyan partneri kapcsolatokat kialakítani, amelyek által minél sokoldalúbban tudjuk támogatni az állami gondozott gyermekeket. Tisztában vagyunk vele, hogy a szabadidő eseménydús eltöltésének megszervezése komoly kihívásokat jelent az intézményeknek. Ebben szerettünk volna segítséget nyújtani az Aquaworld Élményfürdővel való közös együttműködésünkkel.

Ennek az együttműködésnek köszönhetően 5 vidéki intézménynek kínáltuk fel a lehetőséget, hogy egy egész napot eltölthetnek az Élményfürdőben. Minden intézmény részéről 10 gyermek és 2 kísérő vehetett részt a kiránduláson, amely során a belépők mellett, az egész napos ellátásukat is a Gattyán Alapítvány biztosította. 

Az Aquaworld tökéletes kikapcsolódást nyújt felnőttnek és a gyermeknek egyaránt, hiszen az összesen 4000 m2-es vízfelületen rengeteg élmény kínálkozik az odalátogatóknak. A trópusi hangulatú Angkor-romtemplom, a 17 bel- és kültéri élmény-, valamint úszómedence, a búvárkodás, a vízen járó labda, valamint 11 különleges csúszda garantálja a szórakozást minden korosztálynak.

Eddig négy megyéből (Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun) érkeztek csoportok a kirándulásra és a beszámolóik alapján úgy tűnik, hogy nem volt hiány az élményekben. Öröm volt olvasni a soraikat és látni a képeiket, hogy a gyerekek nagyon élvezték a programot és egy igazán vidám és felhőtlen napban volt részük.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK