Beiskolázási támogatás hátrányos helyzetű gyermekeknek – 2024. június

Június elején az egyik kedves hagyományunknak tettünk eleget, ismét Gesztre látogattunk. A kis békési település leendő első osztályosainak már évek óta Alapítványunk biztosítja az iskolatáska szetteket. Az idei évben az óvodai ballagáson került sor az eszközök átadására, ahol egy igazán aranyos műsorral kedveskedtek a szeptemberben iskolássá váló gyerekek a vendégeknek. Az alig 800 fős településen ezúttal 7 gyermek kezdi meg az első osztályos általános iskolai tanulmányait ősszel. A három lány és négy fiú örömmel vette birtokba az iskolatáskákat, amelyek, úgy tűnt, hogy elnyerték a tetszésüket.
Az ünnepség után ezúttal is szívélyes vendéglátásban volt részünk, amely során lehetőségünk nyílt hosszabban is beszélgetni a település pedagógusaival és polgármesterével a közösség helyzetéről. 

Bízunk benne, hogy ezzel is segíthettünk, hogy a gyerekek iskolai beilleszkedése könnyen menjen és örömmel járjanak majd iskolába.

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK