Beiskolázási támogatás hátrányos helyzetű gyermekeknek – 2023. május

Május végén ismét visszatértünk Gesztre, hogy eleget tegyünk a már hagyománnyá vált beiskolázási támogatásunknak. Ennek keretein belül Alapítványunk biztosítja a helyi iskola leendő első osztályosainak az iskolatáska szetteket. Az idei évben a 800 fős település egy újabb helyi tradíciójának lehettünk részesei, amikor is az iskola végzőseit elbúcsúztatják és ezen az alkalmon köszöntik az „utánpótlást” is. A kis közösségnek hála egy igazán bensőséges ünnepségnek lehettünk tanúi, ahol minden osztály külön köszöntötte a 8. évfolyam diákjait. A program végén pedig jelképesen az iskolai diákjai közé fogadták a leendő elsősöket. Reméljük, hogy az iskolába járásuk iránti lelkesedésük növeléséhez hozzájárult az Alapítványunk is, az itt átadott iskolaszer csomagokkal, amelyeket igyekeztünk az gyerekek ízlésének megfelelően összeválogatni.

A pedagógusoknak ezúton is nagyon köszönjük a szívélyes vendéglátást, és hogy egy nagyon szép és emberi programnak lehettünk a részesei!

SZAKMAI KUTATÁS

Az Alapítvány szemlélete, hogy a hatékony segítségnyújtás alapja a szakmai megalapozás. Ennek elősegítésére a 2020-2021. évben országos felmérés keretében térképezte fel a gyermekvédelem rendszerén belül a gyermekotthonokban élő gyermekek oktatási részvételét, jelenlegi végzettségüket, továbbtanulási terveiket és tanulással, munkával kapcsolatos jövőképüket.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KIEMELT TÁMOGATÓINK