Beiskolázási támogatás hátrányos helyzetű gyermekeknek – 2022. június

Június elején újra egy különleges kérésnek tettünk eleget egy román határ melletti kis faluban, Geszten. A mindössze 800 fős településen néhány éve – egy pályázatnak köszönhetően – egy nagyon szép közösségi ház működik, ahol főként a gyerekeknek szerveznek változatos programokat. E közösségi ház vezetője azzal a kéréssel fordult újra az Alapítványhoz, hogy iskolai felszereléssel segítsük a leendő elsősök beiskolázását. Az elmúlt időszakban már többször is támogattuk a szervezetüket más jellegű adományokkal is, így ezúttal sem volt kérdés, hogy hozzájárulunk-e ehhez a kezdeményezéshez. Idén lehetőségünk nyílt személyesen részt venni a gyerekek óvodai ballagásán és átadni nekik az iskolatáska szetteket így a gyerekek mellett, a szülőkkel, illetve a helyi óvoda és iskola pedagógusaival is találkozhattunk. Megnézhettük az új építésű iskolát is, ahol szeptembertől megkezdik a tanulmányaikat. Reméljük, hogy az iskolatáskákkal hozzájárultunk, hogy a gyerekek még nagyobb kedvvel induljanak el a tanulás útján és az eszközök hiányán ne múljon a sikerük.