Ugrás a tartalomra

Regionális Gyermekotthonok Közti Teqball Kupa – 2024. szeptember

Az iskolakezdés utáni első Teqball eseményünk helyszíne Szolnok városára esett. A Regionális Gyermekotthonok Közti Teqball Kupák nagy népszerűségnek örvendenek az állami gondozásban élő gyerekek körében, hiszen „házhoz visszük” a sportot.

Szolnok vonzáskörzetében először rendeztünk regionális eseményt, ami iránt szerencsére sokan érdeklődtek. A kupán résztvevő gyerekeket, a már megszokott módon, egy üdvözlő csomaggal vártuk, és az érkezés után már kezdetét is vette egy közös, jó hangulatú bemelegítés. Ezt követően három Teqball asztalon különböző tematika szerint gyakorolhattak a gyerekek.

Egyik asztalon a hagyományos Teqball játékot játszották, másik asztalon a Teqvoly-t próbálhatták ki (röplabda a Teqball asztalon), a harmadik asztalon pedig kifejezetten ügyességi jellegű feladatokat hajtottak végre profi animátorok segítségével a gyerekek.

A délelőtti gyakorlás után következett a közös ebéd, majd a résztvevők eldönthették, hogy Teqball vagy Teqvoly versenyen szeretnének indulni. Mindkét sportágban külön versenyszámot indítottunk, illetve mindenkinek lehetősége volt elindulni az ügyességi feladatos asztalon is, ahol a leggyorsabb és „legteqnikásabb” gyerekeket külön díjaztunk.

A program végén természetesen nem maradhatott el a jól megszokott tombola sem, ahol minden gyerek számára jutott egy kis meglepetés, így mindenki sportolástól fáradtan és ajándékkal térhetett haza.

Az idei év még nem ért véget Teqball programok terén, hamarosan készülünk újabb regionális és országos állomásokkal!