Ugrás a tartalomra

Élménypályázat 2024. – „Tisza-tavi élmények” nyaralás

Augusztus elején került sor a Gyermekvédelmi Központ Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Élménypályázatunkon elnyert nyaralására. Az intézmény Junior Gyermekotthonának 4 csoportjából kerültek kiválasztásra azok a gyerekek, akik a tanulmányi eredményeik és magatartásuk alapján részt vehettek a különleges szünidei programon.
A 24 gyermekből és 4 felnőttből álló csapat a Tisza-tó környékét fedezte fel a 6 napos üdülésük alatt. A Poroszlón található szállásuk is már több szórakozási lehetőséget tartogatott számukra, a saját medencéknek, játszótérnek és sportolási lehetőségeknek köszönhetően. A szervezők igazán gazdag programot állítottak össze a gyerekeknek, amelynek keretein belül meglátogatták a közelükben fekvő Tisza-tavi Ökocentrumot, csónakáztak a tavon, megismerkedtek a környék élővilágával és egy egész napot töltöttek a Sarudon elhelyezkedő vízi élményparkban. Közép-Európa legnagyobb vízijátszóterét a gyerekek egybehangzóan nagyon élvezték, a kalandos játékok megunhatatlan szórakozást jelentettek számukra. A táborozókat személyesen is meglátogattuk, amikor már izgatottan készültek az aznapi bowlingozásra és tortázásra.

Nagyon örültünk, hogy találkozhattunk a táborozó fiatalokkal és a kísérő gyermekotthoni munkatársakkal, akiken érződött, hogy szívvel-lélekkel készültek az élménydús program megvalósítására. A beszámolók alapján a gyerekek végig nagyon jól viselkedtek, érezhetően élvezték és értékelték a nyaralási lehetőséget.