Ugrás a tartalomra

Tanévzáró – 2024. július

Az idei évben első alkalommal rendeztük meg a Gattyán Alapítvány Tanévzáró eseményét. Ezzel az alkalommal azokat az állami gondozott gyermekeket szerettük volna megjutalmazni, akik az idei évben olyan tanulmányi eredményt értek el, amely előmozdíthatja a jövőbeli sikereiket. Sajnos tény, hogy a gyermekotthonban élő fiatalok nagy része különböző nehézségekkel küzd a tanulást illetően, sokuknál hiányzik a hosszú távú motiváció. Éppen ezért, úgy gondoltuk, hogy mindenképpen fontos megünnepelni azoknak a fiataloknak a teljesítményét, akik szorgalmasan és kitartóan állták a kihívásokat a tanév során.

Az exkluzív környezetben található Normafa Hotelben került sor az egész napos rendezvényre, amely során egyszerre igyekeztünk figyelmet fordítani a gyerekek további motivációjára és élményszerzésére is. Az eseményre az ország 20 különböző gyermekotthoni központjából érkeztek a 13 és 18 év közötti fiatalok és a kísérőik, összesen közel 90 fő.

A hotel impozáns Színháztermében köszöntöttük a résztvevőket, akiknek bemutattuk a 2024. szeptemberétől induló Középiskolai Ösztöndíjunkat, amely a gimnáziumi továbbtanulás ösztönzésére és támogatására irányul majd.
Ezután a Konnekt Egyesület tartott pályaorientációs tréningeket a fiataloknak, akik a kiscsoportos foglalkozásokon az önismerethez és a céljaik megvalósításához kaptak használható útmutatót.
A közös ebéd után pedig két motivációs előadást hallgathattak meg a jelenlévők. Balog Janó színművész, aki gyermekotthonban nőtt fel, egy igazán elgondolkodtató és egyben szórakoztató előadás keretein belül mesélt a saját életéről, tapasztalatairól. Utána az ország egyik legismertebb tanára, Balatoni József, alias „Jocó bácsi” következett, aki szintén a gyerekek számára élvezhetően és érthetően mesélt a személyes megéléseiről. Mindkét előadás valóban olyan emberi példát állított a gyerekek elé, amellyel könnyen tudnak azonosulni, így érezhetően őszinte érdeklődéssel figyeltek.

A délután további részében pedig már csak a szórakozásé volt a főszerep, amelynek a hotel wellness részlege adott helyet. A tökéletes strandidőnek köszönhetően a gyerekek a medencében és a jacuzziban folytathatták a napot.  A jókedvet egy animátorcsapat is fokozta, akik különböző vicces játékokkal foglalták le a gyerekeket. Az igazi strandélményt pedig a medence melletti palacsintával és gyümölccsel tettük teljessé. A visszajelzések alapján minden résztvevő igazán jól érezte magát, nagy örömünkre a gyerekek láthatóan egy szép élménnyel gazdagabban tértek haza.